Karácsonyra készült torta is...
Ilyet sütöttem (hála Aleda konyhájának, ahonnan vettem az ötletet):
A tortalap vizes piskóta.
Hozzávalók:
6 tojás,
32 dkg cukor,
25 dkg liszt,
6 ek. víz
A tojások sárgáját habosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet, majd az átszitált lisztet. Végül a tojásfehérjét habbá verjük és belekerül az is. Egy kb. 26 cm-es tortaformába rakjuk, nagyjából fél óra sütés. A krém a következő volt.
Ganache (csokikrém):
5 dl habtejszín,
60 dkg étcsoki (ha lehet, jó minőségű)
A tejszínt melegítjük, hozzáadjuk a csokit. Kis lángon csak addig keverjük, amíg sima nem lesz. Kihűtjük és másnapig hűtőben tároljuk. Utána csak gépi habverővel felverjük (elég nehéz lesz, de ne adjuk fel).
Az oldalát mogyorós ostyával raktam ki, a tetejére pedig színes cukordrazsét szórtam.