Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő
a töltelékhez: 30 dkg párizsi vagy sonka
tetejére: 1 tojás, 2 evőkanál tej, mák
Elkészítése:
A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az
élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a
felfuttatott élesztőt és jól megdagasztjuk, majd a végén
beledolgozzuk az olajat. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára
kelesztjük.
A
megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és a párizsi szelet átmérőjével
megegyező köröket szaggatunk. Kettő közé egy szelet párizsit rakunk,
majd nyolc részre bevágjuk, nem egészen a közepéig. Két-két fülecskét
egymással ellentétes irányba csavarunk és 20 percig pihentetjük. Tetejét
tejjel felvert tojással lekenjük és közepét kevés mákkal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük.